Cobra kunst vormt het kleurrijke hart van de collectie van het Haags Kunsthuis. De originele Cobra kunstenaars , zoals Karel Appel en Corneille, zijn ruim vertegenwoordigd. Maar ook van modernere kunstenaars die in de Cobra stijl schilderen en beeldhouwen is veel werk te vinden. De belangrijkste namen in dat verband zijn William Remory en Ad van Hassel. Om de Cobra collectie heen vind je verder een rijk scala aan kunstenaars en een grote diversiteit aan stijlen en technieken.

De collectie is de privéverzameling van Jelle Ronald Koornstra, die zijn hele leven al kunst verzamelt. Nu er tijd en ruimte is om wat meer werk van deze rijke en bijzondere collectie te maken, heeft Jelle besloten om zijn passie meer met andere kunstliefhebbers te delen. Sinds hij halverwege 2014 afbeeldingen van kunstwerken op zijn persoonlijke Facebookpagina begon te plaatsen, explodeerde zijn aanhang. Er ontstond behoefte aan een plek waar de collectie tentoongesteld kon worden. Deze website voorziet in die behoefte.

Om een degelijk referentiepunt te kunnen zijn voor kunstminnende bezoekers van deze site, is geïnvesteerd in professionele beschrijvingen van de belangrijke kunstenaars en aan vakkundige foto’s van de vele honderden werken. Door handige filters te installeren wordt het eenvoudig voor bezoekers om snel inzicht te krijgen in kunstwerken waar de interesse naar uit gaat. Wie een zeefdruk van een bepaald formaat zoekt met een waarde van hooguit 900 euro kan zo gericht zoeken zonder de hele collectie te hoeven doorspitten. Het Haags Kunsthuis wenst je veel genoegen op deze website en een heleboel moois in je leven!

De teksten op deze website zijn verzorgd door BLACKTEXT.
© 2014